Vanavond laatste thuisduel Fortuna Sittard seizoen 2021-2022

Foto: SGN

Fortuna Sittard speelt vanavond om 20:00 uur in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Tegenstander in dit zeer belangrijke duel in de strijd tegen degradatie is Vitesse uit Arnhem. Eerder dit seizoen speelde Fortuna Sittard daar met 1-1 gelijk.

Fortuna Sittard hoopt woensdagavond met de onontbeerlijke steun van de twaalfde man – een vol stadion – weer een belangrijke stap te kunnen zetten voor lijfsbehoud in de Eredivisie.

Dat zal wel moeten gebeuren zonder drie belangrijke sterkhouders: zowel Zian Flemming, Mats Seuntjens als Deroy Duarte liepen in Enschede in de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente een gele kaart en daarmee een schorsing voor het duel met Vitesse op. Tel daar de onzekerheid rond de inzetbaarheid van centrale verdediger Dimitrios Siovas bij op en het is duidelijk dat coach Sjors Ultee qua opstelling een puzzel te leggen heeft.

Het is onder in de Eredivisie bijzonder spannend. De strijd om directe degradatie dan wel nacompetitie te voorkomen speelt zich voornamelijk af tussen PEC Zwolle, Willem II, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk. Maar ook Heracles Almelo en SC Cambuur zijn nog niet helemaal veilig. Fortuna Sittard kan bij winst op Vitesse zomaar naar plek 13 klimmen, maar bij verlies net zo goed op de voorlaatste plek belanden.

Fortuna Sittard mag hoe dan ook niet van Vitesse verliezen om de kansen op nog een jaar Eredivisie in eigen hand te houden. Bij een gelijkspel moet het eredivisieschap dan op bezoek bij NEC Nijmegen veilig worden gesteld.

De wedstrijd tegen Vitesse staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen