Geslaagd wielerweekend in Buchten

Na twee jaar vanwege de beperkende maatregelen tijdens de coronapandemie gedwongen afwezigheid keerde dit weekend de wielerkoorts terug in Buchten.

Afgelopen vrijdag finishte de derde etappe van de ZLM Tour – een vijfdaagse Nederlandse etappekoers – na een 192 kilometer lange rit door Limburg in Buchten. Jakub Mareczko van team Alpecin-Fenix kwam als eerste over de meet, voor Olav Kooij (Team Jumbo Visma) en de Deen Alexander Salby (Riwal Cycling Team). De nummer twee in Buchten, Olav Kooij, schreef zondag in Rijsbergen de laatste etappe van de ZLM Tour én het algemeen klassement op zijn naam.

De finish van de ZLM Tour betekent in Buchten steevast het startsein voor een weekend dat bol staat van de wieleractiviteiten, omlijst door een feestelijk randprogramma.

Op zaterdag werd de Omloop van de Maasvallei verreden door Nieuwelingen Mannen en door Junioren Mannen (start op sportlandgoed De Haamen in Beek en finish bij de Markt in Buchten). Winnaar bij de junioren werd Wouter Toussaint, bij de nieuwelingen was Michiel Mouris de snelste. In Buchten werd door de Nieuwelingen Dames en de Junioren Dames een criterium gereden. Mirre Knaven won bij de junioren en Puck Langenbarg pakte de hoogste trede van het podium bij de nieuwelingen. Foto’s van de genoemde wedstrijden werden gemaakt door Gerrie Tossings. (Klik op de foto boven dit bericht om meer foto’s te bekijken.)

Zondag werd de Mulleners Vastgoed Cycling Tour voor recreanten gereden en werd in Buchten de Jumbo-Visma Ready2Race Dikke Banden Race gehouden. Als laatste finishte ook de op sportpark De Hammen in Beek gestarte Ronde van Limburg bij de Markt in Buchten. Die werd gewonnen door Jaap Roelen.

Reacties

Cookieinstellingen