Charles Leclerc krijgt gridstraf in Canada

Foto: sreenshot

Ferrari-coureur Charles Leclerc wordt zondag voorzover nu bekend 10 plekken naar achteren gezet in de startopstelling voor de Grand Prix van Canada.

De Monegask heeft voor de derde keer dit seizoen nieuwe control electronics nodig voor zijn motor en overschrijdt daarmee het toegestane quotum.

Een gridstraf dreigde al langer voor Leclerc, die op de tweede training vrijdag op Circuit Gilles-Villeneuve de tweede tijd neerzette achter Max Verstappen. Zondag viel hij in de GP van Azerbeidzjan uit met een kapotte motor en hetzelfde overkwam hem in Spanje.

De Monegask, die twee van de eerste drie races van dit jaar won en tot aan Spanje de fiere kampioenschapleider was, is na de race in Bakoe teruggevallen naar de derde plaats met 34 punten achterstand op Verstappen van Red Bull.

“Het is duidelijk dat we niet in de best mogelijke situatie zitten”, zei Leclerc over de gridstraf die hem boven het hoofd hing. De coureur stelde dat het circuit bij Montreal “geen slechte plek is” om een gridstraf te krijgen, omdat inhalen er relatief makkelijk zou zijn.

Wellicht grijpt Ferrari de gridstraf aan om meer componenten te wisselen en daarmee voor de laatste startrij te kiezen.

Reacties

Cookieinstellingen