Fortuna Sittard start voorbereiding op nieuw seizoen Eredivisie

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard start zondagmorgen om 11:15 uur met een veldtraining in Buchten de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Na twee dagen te zijn onderworpen aan metingen en testen starten de spelers van de selectie van Fortuna Sittard aan de aanloop naar de nieuwe competitie, die op zaterdag 6 augustus wordt gespeeld in Sittard. De eerste tegenstander in het nieuwe seizoen is meteen landskampioen Ajax.

In verband met onderhoud aan de eigen trainingsvelden wordt de eerste trainingssessie afgewerkt op het hoofdveld van het naastgelegen HBC’09. Coach Sjors Ultee zal het daarbij moeten stellen zonder de kersverse aanwinsten Burak Yilmaz en Dimitrios Siovas. In onderling overleg is besloten dat het duo op een later moment aansluit bij de selectie. Dat geldt eveneens voor middenvelder Deroy Duarte, die onlangs nog in actie kwam als international van Kaapverdië.

Desondanks zullen er ook diverse nieuwe gezichten te zien zijn op het trainingcomplex. Zo krijgt Yassin Ayoub van Panathinaikos de ruimte om de komende periode mee te trainen. Daarnaast krijgen meerdere jeugdspelers de kans om zich tijdens de voorbereiding te bewijzen. Onder hen Xamm Flemming, de jongere broer van de naar het Engelse Millwall FC vertrokken Zian Flemming.

De trainingen zijn de komende periode te bezoeken voor de supporters. Elke zondag worden de openbare trainingen toegevoegd aan de agenda, inclusief trainingslocatie. Supporters worden verzocht om buiten de hekken van het sportcomplex te parkeren.

U vindt het trainingscomplex en het veld van HBC’09 aan de Ankersweg 52 in Buchten.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen