Fortuna Sittard verliest eerste oefenwedstrijd

Fortuna Sittard heeft vanmiddag op het terrein van Eindse Boys in Nederweert-Eind de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen gespeeld.

Tegen de in de derde liga uitkomende Duitse ploeg verloor de nog lang niet op volledige oorlogssterkte zijnde selectie van coach Sjors Ultee met 2-3.

Mats Seuntjens opende in de 16e minuut de score voor Fortuna Sittard uit een vrije trap. Lang hield de 1-0 evenwel geen stand, want twee minuten later kopte Amyn de Keulenaren op gelijke hoogte. In de tweede minuut van de tweede helft zorgde Paul Gladon voor een nieuwe voorsprong. Ultee bracht een flink aantal wissels in. Fortuna kreeg nog een aantal goede kansen om de voorsprong uit te breiden, maar die werden niet benut. In de 74e minuut kwam Viktoria op 2-2 vanuit een door Koronkiewicz benutte strafschop. Tien minuten voor bezorgde Becker Viktoria Köln de overwinning.

Aanstaande woensdag speelt Fortuna Sittard ook zijn tweede oefenwedstrijd tegen een Duitse ploeg: dan is VfL Bochum, uitkomend in de Bundesliga, de tegenstander.