Fortuna Sittard speelt gelijk tegen VfL Bochum

Fortuna Sittard heeft vanavond in Nederweert-Eind zijn tweede oefenwedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen de Duitse Bundesligaclub VfL Bochum.

Het team van coach Sjors Ultee was gedurende het eerste uur van de wedstrijd de bovenliggende partij. De aanval werd veelvuldig gezocht en Bochum werd goed onder druk gezet. Dat leidde in de 23e minuut van de eerste helft tot een verdiende voorsprong door een treffer van Tijjani Noslin.

Bochum zag in de eerste helft een doelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel. Fortuna was nog een aantal keren dicht bij de 2-0. Tijjani Noslin schoot de bal in de 53e minuut op de paal.

In en na de 61e minuut bracht Ultee een tiental wisselspelers in, waaronder spelers van jong Fortuna. Uiteindelijk bleven alleen doelman Yanick van Osch en Richie Musaba tot aan het eindsignaal staan. Na de wissels was het gedan met het overwicht van Fortuna. VfL Bochum, dat vorig seizoen als nummer 13 eindigde in de Bundesliga, kwam in de 78e minuut op gelijke hoogte toen Vangoula de bal uit een corner achter doelman Yanick van Osch kopte. De Duitsers kwamen in de 88e minuut nog dicht bij de overwinning, maar de bal belandde op de lat.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd, die werd geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot, met de volgende opstelling: Yanick van Osch, Ivo Pinto, Mickaël Tirpan, Roel Janssen, George Cox, Deroy Duarte (23’ Richie Musaba), Mats Seuntjens, Arianit Ferati, Samy Baghdadi, Paul Gladon en Tijjani Noslin.