Fortuna Sittard speelt opnieuw gelijk in oefenwedstrijd

Net als afgelopen woensdag tegen VfL Bochum heeft Fortuna Sittard zaterdagmiddag ook het oefenduel tegen OH Leuven met 1-1 gelijkgespeeld.

De wedstrijd werd op last van de Belgische tegenstander, die uitkomt in de Jupiler Pro League, achter gesloten deuren gespeeld.

De Griekse centrale verdediger Dimitrios Siovas, onlangs voor twee seizoenen vastgelegd, maakte in de krachtmeting nog niet zijn rentree, nieuwkomer Vasilios Sourlis maakte wel zijn officieuze debuut.

Fortuna Sittard startte fel aan het duel. De aanvallende intenties waren vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk, met binnen de eerste tien minuten kansen voor George Cox en Tijjani Noslin. Na precies tien minuten spelen kwam de grootste kans in de openingsfase. Arianit Ferati nam een doorgeschoten voorzet op de pantoffel, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Ewoud Pletinckx,

Ook na de voortvarende openingsfase bleef Fortuna Sittard de bovenliggende partij. Noslin zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman, terwijl Samy Baghdadi in een kansrijke positie de bal miste. Cox was op zijn beurt opnieuw dichtbij, maar zijn inzet ging net over de lat heen.

Na een half uur voetballen nam de druk van Fortuna Sittard af, waarna OH Leuven meer op de helft van de tegenstander verscheen. Waar Fortuna verzuimde te scoren deed Leuven dat niet. Raphael Holzhauser zette Leuven in de 38e minuut van de eerste helft op 1-0. De voorsprong kwam in de resterende minuten van de eerste helft niet meer in gevaar.

Na de rust ging Fortuna Sittard direct opzoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk ook via Paul Gladon. De aanvaller kopte in de 54e minuut een voorzet van dichtbij buiten het bereik van de Leuven-goalie tegen het net. Na de Sittardse treffer werd het spel van beide kanten behoudender. Fortuna joeg de thuisploeg nog regelmatig af, maar zonder resultaat. OH Leuven kreeg in het restant de betere kansen, maar kwam niet meer tot scoren.

Opstelling Fortuna Sittard: Van Osch, Pinto (46′ Hogervorst), Tirpan (29′ Flemming), Janssen (60′ Nieling), Cox (64′ Bisschops), Duarte (46′ Musaba), Baghdadi (64′ Sourlis), Ferati (64′ Peters), Noslin (60′ Van Beijnen), Gladon (60′ Krawczyk) en Seuntjens (60′ Tasci).