92-jarige dichter fietst koppelrecord

Foto: Wielerbaan Geleen

Op zaterdag 16 juli fietsen Henk Verdonkschot (92) uit Geleen en Henk Queis (79) uit Beek een koppeltijdrit van 30 minuten in de categorie 70-plus.

De rit wordt verreden op de wielerbaan in Geleen.

Op 21 september 2019 fietste Henk in zijn leeftijdscategorie al het uurrecord op de kombochtenbaan in Geleen (24.974 meter).

Voormalig profwielrenner Fred Rompelberg, die elf wereldrecords achter zware motoren op zijn naam heeft staan, werd enthousiast van het idee dat de heren het koppelrecord voor hun rekening nemen en steekt de twee krasse coureurs zaterdag in nieuwe wielerkleding.

Ook neemt Rompelberg samen met onder andere stichting wielerbaan Geleen deel aan het realiseren van een gedichtenbundel van Henk Verdonkschot. De Gelener maakt al decennia lang gedichten over het leven. “Met het uitkomen van mijn gedichtenbundel komt op mijn late leeftijd een wens in vervulling,” aldus de kwieke wielrenner.

De bundels worden zaterdag tijdens het koppelrecord vanaf 11:00 uur voor 5 euro per stuk verkocht. Later zijn ze te koop tijdens trainingen op de Geleense wielerbaan of online via de www.stichtingwielerbaangeleen.com.

Cookieinstellingen