Fortuna Sittard wint oefenwedstrijd van VVCS

Fortuna Sittard speelde vanavond de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Na een verliespartij (2-3) tegen Viktoria Köln en gelijke spelen tegen Bundesligclub VfL Bochum en het in de Belgische Jupiler Pro League uitkomende OH Leuven (beide duels eindigden in 1-1) werd vanavond met 5-2 gewonnen van VVCS (Vereniging van Contractspelers).

In het eerste halfuur van de wedstrijd gebeurde er niet al te veel. Fortuna-doelman Yanick van Osch moest een keer ingrijpen en aan de andere kant zag Tijjani Noslin een schot eenvoudig gepareerd worden. Fortuna Sittard kwam op voorsprong uit een door Paul Gladon benutte strafschop en zag kort daarna de 2-0 afgekeurd worden wegens buitenspel. Drie minuten later was het vanuit een rebound door Richie Musaba alsnog raak.

Na rust werden er aan Fortunazijde de nodige wissels ingebracht. VVCS kwam door een doelpunt van Bouali uit een fraaie aanval terug tot 2-1. George Cox en Krawczyk tilden de stand naar 4-1. Met nog een goed kwartier te gaan scoort Van Velzen de tweede treffer voor VVCS. Fortuna Sittard was via Schenkhuizen en Seuntjens nog dicht bij de 5-2. Het was uiteindelijk wachten tot de laatste minuut van de reguliere speeltijd voordat er nog een treffer zou vallen. Arianit Ferati tekende voor het vijfde doelpunt van Fortuna Sittard en bracht daarmee de 5-2 eindstand op het scorebord.

Fortuna Sittard begon het duel tegen het elftal van de VVCS in de volgende opstelling:Yanick van Osch, Rémy Vita, Vasilios Sourlis, Deroy Duarte, Paul Gladon, Bryant Nieling, Richie Musaba, Daan Bisschops, Dimitrios Siovas, Tunahan Tasci en Tijjani Noslin.