Nipte overwinning Fortuna Sittard op Royal Antwerp FC

Fortuna Sittard heeft zaterdagmiddag achter gesloten deuren een oefenwedstrijd gespeeld tegen Royal Antwerp FC.

Eigenlijk zou vandaag KV Mechelen de tegenstander zijn geweest, maar de formatie uit Mechelen zegde het duel af wegens personele problemen. Voor Mechelen kwam de sinds kort door oud-Fortunees Mark van Bommel getrainde ploeg uit Antwerpen in de plaats. Op verzoek van de Belgen werd het duel niet vooraf aangekondigd.

De wedstrijd eindigde in een nipte 0-1 overwinning voor Fortuna Sittard. De treffer werd gemaakt door Paul Gladon.

In de openingsfase was Antwerp FC de bovenliggende ploeg. De Belgen raakten al na twee minuten voetballen de paal na slecht verdedigend werk van Fortuna. Tien minuten later was de club uit de Belgische Jupiler Pro League opnieuw dicht bij een treffer en werd opnieuw de paal getroffen, ditmaal via een kopbal. Daarna brak een periode aan met weinig hoogtepunten.

Dat veranderde na 26 minuten spelen. Rémy Vita stoomde op aan de linkerkant en leverde een voorzet af, die door Gladon met de knie in het doel werd gewerkt. In het restant van de eerste helft veranderde het spelbeeld en werd Fortuna Sittard sterker. Mats Seuntjens en Tijjani Noslin kregen de kans om de voorsprong te verdubbelen maar wisten niet te scoren.

In de tweede helft gebeurde er relatief weinig. Beide doelmannen werden nauwelijks op de proef gesteld. De grootste kans van het tweede bedrijf kwam op naam Tunahan Tasci, de invaller schoot de bal voorlangs. Richie Musaba kreeg een minuut later eveneens een kans, maar raakte de bal verkeerd. Royal Antwerp zette in het laatste kwartier nog aan, maar werd niet meer gevaarlijk.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto (46′ George Cox), Roel Janssen, Dimitrios Siovas, Rémy Vita (60′ Stijn Hogervorst), Deroy Duarte (60′ Vasilis Sourlis), Arianit Ferati, Samy Baghdadi (46′ Richie Musaba), Mats Seuntjens (60′ Tunahan Taşçı), Paul Gladon (60′ Sam Krawczyk) en Tijjani Noslin (60′ Mike van Beijnen)