Fortuna Sittard legt Rodrigo Guth voor vijf seizoenen vast

Foto: Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft de 21-jarige Rodrigo Guth toegevoegd aan de defensie. Hij komt over van het Italiaanse Atalanta Bergamo.

De Italiaanse Serie A-club Atalanta Bergamo verhuurde hem afgelopen seizoen aan N.E.C. Nijmegen. De Braziliaan met Duitse roots heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor vijf seizoenen. En daaruit spreekt het vertrouwen dat Fortuna Sittard in hem heeft.

Hij gaat spelen met rugnummer 14 en kijkt uit naar zijn periode in Limburg: “Ik ben enorm blij dat ik mijn carrière in Nederland voort kan zetten. Mijn periode in Nijmegen is mij goed bevallen en ik kijk uit naar mijn volgende hoofdstuk in de Eredivisie. Ik wil Fortuna Sittard bedanken voor het vertrouwen en kan niet wachten om op het veld te staan.”

Guth groeide op in Brazilië, maar speelt al sinds zijn 16e in Europa. Atalanta nam de jeugdinternational in 2017 over van Coritiba FC. Guth speelde echter nooit een wedstrijd voor het vlaggenschip van de Noord-Italianen. De rechtspoot werd in de afgelopen seizoenen verhuurd aan respectievelijk Pescara en N.E.C. Nijmegen. Voor beide clubs kwam de mandekker tot 24 officiële wedstrijden.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen