Fortuna Sittard sluit trainingskamp af met gelijkspel tegen Shakhtar

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond op het terrein van SV CWO Vlaardingen zijn trainingskamp afgesloten met een oefenduel tegen Shakhtar Donetsk.

De Oekraïense topploeg en Fortuna Sittard hielden elkaar in een doelpuntrijk duel in evenwicht. Beide ploegen scoorden drie keer.

Tijjani Noslin opende in de eerste helft de score door een lage harde voorzet van Mats Seuntjens binnen te schieten. Seuntjens tekende daarna zelf voor de 0-2 door een vrije trap fraai in het doel te schieten. Shakhtar scoorde in de 35e minuut de aansluitingstreffer. Eerder was de ploeg uit Donetsk daar met een hard schot op de lat al dicht bij. Op slag van rust kwam Shakhtar op gelijke hoogte.

In de tweede helft kwam Shakhtar na een snelle aanval op 3-2. Tijjani Noslin zorgde enkele minuten later met zijn tweede doelpunt van de avond voor de gelijkmaker. Kort daarvoor tikte de keeper van Shakhtar een scherpe voorzet nog net uit de kruising.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickael Tirpan, Ivo Pinto, Dimitrios Siovas, George Cox, Deroy Duarte, Arianit Ferati, Mats Seuntjens, Samy Baghdadi, Paul Gladon, Tijjani Noslin.

Reserves

De reserves van Fortuna Sittard speelden eerder op de middag een oefenduel tegen het tweede van Shakhtar Donetsk. Het duel eindigde na een 1-0 ruststand in het voordeel van Shakhtar in een 2-0 nederlaag. Fortuna Sittard kreeg kansen genoeg om van de 0 af te komen, maar slaagde er niet in om de doelman van Shakhtar te passeren. De doelpunten van het team uit Oekraïne vielen uit een vrije trap en uit een strafschop.

Opstelling reserves: Pandur, Vita, Sourlis, Janssen, Guth, Van Beijnen, Krawczyk, Musaba, Peters, Hogervorst en Tasci.