Traditonele fandag Fortuna Sittard keert terug op zaterdag 30 juli

<em>Archieffoto fandag 2018</em>
Archieffoto fandag 2018
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Na een noodgedwongen stilte van twee jaar keert aanstaande zaterdag 30 juli de traditionele, jaarlijkse fandag van Fortuna Sittard terug.

Vanwege de toenmalige coronamaatregelen kon er vorig jaar geen fandag plaatsvinden, het seizoen daarvoor werd de Fandag omgedoopt tot Route ’68. Deze alternatieve fandag gaf de achterban ondanks alle beperkingen de gelegenheid om hun geelgroene hart op te halen. .

Dit jaar zal de Fandag weer traditiegetrouw plaatsvinden aan de voorzijde van het stadion van Fortuna Sittard aan de Milaanstraat. Het evenement start om 11:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Er vinden die dag diverse activiteiten plaats in en rondom het stadion.

Programma

Vanaf 11:00 uur worden er op het fanplein activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. Voor de jongste fans zijn er weer diverse speelattributen en spellen te vinden waarbij ze elkaar kunnen uitdagen om de hoogste score te behalen. Daarnaast kunnen zij het tegen elkaar opnemen met een potje FIFA in de Esportsroom in het stadion.

Er zijn voldoende cateringpunten aanwezig voor een hapje en een drankje. Ook is er een DJ aanwezig en zijn er diverse informatiestands. Het is natuurlijk ook mogelijk om een membership aan te schaffen en er is uiteraard voldoende merchandise aanwezig, waaronder het nieuwe tenue.

Tussen 11:00 en 14:00 uur is tevens het Fortuna Museum geopend om een kijkje te nemen in de historie van de club. Het Fortuna Museum is, net zoals de Esportsroom, te vinden op de eerste verdieping van het stadion.

Oefenwedstrijd

De fandag wordt dit jaar afgesloten met een oefenwedstrijd in het stadion. Vanaf 14:00 uur openen de stadionpoorten op de Noord-tribune (FRS) en de Oost-tribune (vakken C, D & E). Alle bezoekers van de fandag kunnen hier vervolgens vrij toegankelijk de oefenwedstrijd bezoeken. Om 14:45 uur start de oefenwedstrijd van de manschappen van hoofdtrainer Sjors Ultee. De tegenstander tijdens de Fandag wordt op een later moment bekend gemaakt.

Na afloop van de oefenwedstrijd, omstreeks 16:30 uur, vindt er een spelerspresentatie plaats op het veld, waar zowel de mannen als de Fortuna vrouwen officieel worden gepresenteerd aan het publiek.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen