Investeerders Aytekin en Akpinar willen meerderheidsbelang in Fortuna Sittard

Foto: SGN

De investeerders Atilla Aytekin en Umut Akpinar werden vorig seizoen gepresenteerd als medeaandeelhouders in Fortuna Sittard.

De twee hebben grote plannen met Fortuna Sittard en willen zowel met de mannen als de vrouwen binnen enkele jaren een niveau bereiken waarmee Europees voetbal haalbaar wordt. Dat meldt De Limburger.

Momenteel bezitten de twee investeerders elk minder dan 25 procent van de aandelen van de club. Bij hun toetreding was daarom geen onderzoek en goedkeuring van de KNVB nodig. Beide investeerders willen op persoonlijke titel hun aandelenpakket in de club nu flink uitbreiden, mits de KNVB dat goedkeurt.

Fortuna Sittard heeft zich de afgelopen weken versterkt met een aantal spelers, waarvan bij de mannen de komst van de Turkse topspeler Burak Yilmaz in heel Nederland – maar ook daarbuiten – de nodige reacties heeft losgemaakt. Bij de vrouwen was de Belgische topschutter Tessa Wullaert een transfer die voor verrassing zorgde. Fortuna Vrouwen doet dit jaar voor het eerst mee in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Het sinds begin februari beursgenoteerde Azerion is het bedrijf van Atilla Aytekin en Umut Akpinar, dat de vrouwencompetitie in de Eredivisie sponsort. Azerion is een online gaming platform waar spelers kunnen kiezen uit een veelheid van games. Azerion haalt haar inkomsten voornamelijk uit advertenties en distributiediensten voor producenten van games.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen