Annemiek van Vleuten wint zevende etappe en neemt gele trui over

Foto: SGN

Annemiek van Vleuten soleerde vandaag tijdens de voorlaatste etappe – een pittige bergrit – van de Tour de France Femmes naar een prachtige overwinning.

Ze kwam na een solo over 60 kilometer met een voorsprong van 3 minuten en 9 seconden op nummer twee Demi Vollering over de finish in Le Marckheim. Derde werd de Deense Cecilie Uttrup Ludwig op 5 minuten en 16 seconden achter de etappewinnaar. De klassementsrenners kwamen meer dan vijf minuten na Van Vleuten over de finish.

Door deze indrukwekkende overwinning stijgt Van Vleuten naar de eerste plaats van het algemeen klassement. Marianne Vos kwam bijna 25 minuten na Van Vleuten binnen en valt daardoor vanaf de eerste plek ver terug in het klassement.

Algemeen klassement na etappe #7

 1. Annemiek Van Vleuten (Ned)
 2. Demi Vollering (Ned)      + 3.09
 3. Katarzyna Niewiadoma      + 4.20
 4. Juliette Labous (Fra)     + 5.09
 5. Cecilie Uttrup Ludwig (Den)  + 5.50
 6. Silvia Persico (Ita)      + 5.58
 7. Elisa Longo Borghini (Ita)   + 6.03
 8. Évita Muzic (Fra)       + 10.00
 9. Mavi García (Spa)       + 11.53
10. Elise Chabbey (Zwi)      + 12.11

Morgen, in de achtste en laatste etappe van deze Tour de France Femmes, zal blijken of de voorsprong die Van Vleuten vandaag heeft opgebouwd volstaat voor de eindzege. De slotetappe start in Lure en finisht bergop op La Super Planche de Belles Filles. Voordat de renners aan de zware slotklim beginnen hebben zij al de beklimming van de Côte d’Esmoulières (2e categorie) en van de Ballon d’Alsace (1e categorie) in de benen.

Reacties

Cookieinstellingen