Tour de Handhaving 2.0 goed voor 180 seizoenskaarten

Foto: screenshot

De Tour de Handhaving 2.0 heeft 180 seizoenskaarten opgeleverd, bijna de helft meer dan de 130 kaarten die vorig jaar het resultaat waren.

De Tour de Handhaving 1.0 werd in 2021 verreden door drie trouwe en ver buiten Sittard wonende supporters van Fortuna Sittard. Nort Hesse, Yelle Tieleman en Joris van Duin reden toen voor de eerste keer op de fiets van Utrecht naar de Milaanstraat in Sittard. Daarmee werd een belofte ingelost: eind november vorig jaar vreesde Nort Hesse dat Fortuna Sittard rechtstreeks zou degraderen en zwoer hij van Utrecht naar Sittard te zullen fietsen wanneer de club het Eredivisieschap tóch veilig zou weten te stellen. In de tweede seizoenshelft speelde Fortuna Sittard zich alsnog verrassend snel naar een veilige positie op de ranglijst. Het drietal koppelde de fietstocht aan een actie om geld bijeen te brengen om daarmee trouwe supporters, die het ten gevolge van de coronacrisis niet meer al te breed hebben, toch in de gelegenheid te kunnen stellen om een seizoenskaart aan te kunnen schaffen.

Vorig jaar herhaalde de geschiedenis zich. Toen werd een volgend seizoen in de Eredivisie pas in de allerlaatste minuut van de allerlaatste wedstrijd veiliggesteld. Met dank aan tal van sponsors en donateurs werd een bedrag van 8555 euro opgehaald. Met steun van de club bleek dat goed voor 180 seizoenskaarten.

 

 

Cookieinstellingen