Team Jumbo Visma wint openingsrit Ronde van Spanje 2022

Foto: © Ron Philips - Sporteve-foto.nl

Vandaag ging in Utrecht de 77e editie van de Ronde van Spanje (Vuelta a España) van start met een ploegentijdrit over een vlak, maar bochtig parcours van 23,3 kilometer.

De Vuelta werd voor het eerst verreden in 1935. Tot en met 1950 gebeurde dat in totaal 9 keer, vanaf 1955 werd de ronde elk jaar gehouden. Primoz Roglic van Team Jumbo-Visma won de laatste drie edities van de Vuelta.

Van de 23 teams die dit jaar aan de drie weken durende ronde meedoen was Team Jumbo Visma het snelste. De ploeg met drievoudig Vuelta-winnaar Primoz Roglic won de ‘thuiswedstrijd’ in een tijd van 24 minuten en 40 seconden. Daarmee legde Team Jumbo-Visma het 23,3 kilometer lange parcours 13 seconden sneller af dan INEOS Grenadiers. Een tel daarachter werd QuickStep-Alpha Vinyl derde.

Omdat Robert Gesink in Utrecht als eerste renner van Team Jumbo Visma over de streep kwam is hij de eerste rodetruidrager van de Ronde van Spanje 2022.

De tweede etappe voert morgen over 175 voornamelijk vlakke kilometers van Den Bosch naar de finish in het Science Park, aan de oostkant van Utrecht. Het parcours in op enkele hobbeltjes in de Utrechtse heuvelrug nagenoeg zo vlak als een biljartlaken. Een finale met een massasprint ligt dan ook in de lijn de verwachtingen.

Reacties

Cookieinstellingen