Afstandsschoten doen Fortuna Sittard de das om tegen SC Cambuur

Fortuna Sittard heeft vanavond in eigen stadion ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen verloren.

SC Cambuur was met 1-4 te sterk. Fortuna Sittard kwam in de eerste helft op voorsprong. Alle Friese doelpunten werden in de tweede helft gescoord.

Na een uitermate zwak optreden in Enschede vorige week moesten vandaag de ruggen worden gerecht.  In de eerste helft was Fortuna Sittard de bovenliggende partij en werden amper kansen weggegeven. Daarbij was de ploeg wel regelmatig gevaarlijk met snelle counters. Dat resulteerde in de tiende minuut in een doelpunt van Burak Yilmaz uit een door Seuntjens opgezette aanval. Hij speelde Iñigo Cordoba aan, die vervolgens een voorzet gaf op Yilmaz, die met een uithaal doel trof. Fortuna Sittard verzuimde vervolgens om de voorsprong in de eerste helft uit te bouwen.

Na rust kwam SC Cambuur aanmerkelijk sterker uit de startblokken. Het team van coach Henk de Jong nam in de tweede helft direct het heft in handen en dat leidde in de 47e minuut tot de gelijkmaker. Breij bracht de Friezen met een fraai en spijkerhard afstandsschot op gelijke hoogte. Vervolgens gingen beide ploegen op jacht naar een voorsprong en dat leverde aan beide kanten kansjes op. Hoedemakers haalde in de 79e minuut uit van ruim buiten de 16-meter en verraste daarmee Yannick van Osch. Acht minuten later gooide diezelfde Hoedemakers, opnieuw met een afstandsschot, de wedstrijd in het slot. Ter Heide schoot in de tweede minuut van de extra tijd eveneens van afstand de vierde treffer voor SC Cambuur op het scorebord.

Na het zwakke optreden tegen FC Twente opnieuw een pijnlijke dreun voor Fortuna Sittard, dat ditmaal startte met Burak Yilmaz in de basis. Hij maakte de hele wedstrijd vol. In de 60e minuut mocht Cole Bassett zijn debuut maken voor Fortuna Sittard.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan (76’ Ivo Pinto), Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas (80’ Dogan Erdogan), George Cox, Arianit Ferati, Burak Yilmaz, Deroy Duarte, Iñigo Córdoba (60’ Tijjani Noslin), Paul Gladon (60’ Cole Bassett), Mats Seuntjens.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Die trok geel voor Mats Seuntjens, Dogan Erdogan en Arianit Ferati van Fortuna Sittard en voor Hoekstra van SC Cambuur.

Volgende week zaterdag speelt Fortuna Sittard uit tegen sc Heerenveen.