Fortuna Sittard wil zwakke vertoning in Enschede van zich afspelen

Foto: SGN

Na twee competitiewedstrijden heeft Fortuna Sittard nog geen punten weten te verzamelen. Daar moet vandaag verandering in komen.

Puur gelet op de tegenstanders waarvan werd verloren – landskampioen Ajax en de nummer 4 van afgelopen seizoen, FC Twente – is dat geen schande. Tegen Ajax liet het team van Sjors Ultee zien over een goede instelling te beschikken, maar die bleek een week later in Enschede ver te zoeken, ondanks de kwalitatieve impuls die het elftal in de aanloop naar het nieuwe seizoen heeft gehad.

Alle reden dus om vanavond tegen SC Cambuur de kater van de met 3-0 van FC Twente verloren wedstrijd weg te poetsen met een goed resultaat tegen de door Henk de Jong gecoachte ploeg uit de Friese hoofdstad.

Coach Sjors Ultee kan beschikken over een complete en fitte selectie, waaraan afgelopen week ook middenvelder Cole Bassett werd toegevoegd. De Amerikaan is speelgerechtigd, maar zal zaterdag hooguit als invaller op de bank beginnen.

Mogelijke opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, George Cox, Dogan Erdogan, Burak Yilmaz, Deroy Duarte, Iñigo Córdoba, Paul Gladon, Mats Seuntjens.

De wedstrijd begint om 18:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen