Fortuna Sittard verliest vijfde duel op rij

Fortuna Sittard heeft vanavond na een vrij tamme eerste en een tumultueuze tweede helft in eigen huis geen punten kunnen pakken tegen FC Utrecht.

Beide teams opereerden in de eerste helft vooral voorzichtig. FC Utrecht had weliswaar de overhand, maar kwam net als Fortuna Sittard amper tot kansen. George Cox behoedde zijn ploeg in de 35e minuut voor een achterstand door de bal van de doellijn te koppen. Bij rust was het nog steeds 0-0.

De tweede helft bracht aanmerkelijk meer spektakel, al was het allereerst de FC Utrecht-aanhang die voor tumult zorgde door kort na rust vuurwerk op het veld te gooien. Daarvan werd nota ben een eigen speler, die zich langs de lijn warmliep voor een invalbeurt, bijna het slachtoffer. Scheidsrechter Lindhorst legde het spel korte tijd stil en liet weten dat bij een volgend incident vanaf de tribunes de kleedkamers zouden worden opgezocht.

De 8763 toeschouwers zagen Utrecht in de 64e minuut door een doelpunt van Dost op voorsprong komen. Twee minuten later kopte Rodrigo Guth uit een hoekschop van Mats Seuntjens de gelijkmaker binnen. Scheidsrechter Lindhout gaf in de 69e minuut wel heel gemakkelijk een penalty aan Utrecht, waarbij Mickaël Tirpan als schuldige werd aangewezen. Douvikas liet de verder goed keepende Ivor Pandur kansloos: 1-2.

Noslin was in de 72e minuut dicht bij de gelijkmaker, maar werkte de bal net naast. Even later begon een deel van de Fortuna-aanhang bierbekers op het veld te gooien. Voor scheidsrechter Lindhout was dat aanleiding om beide teams naar de kleedkamer te sturen.

Twee minuten nadat de ploegen terugkeerden op het veld was Douvikas opnieuw trefzeker voor de gasten. Hij wist Rodrigo Guth bij de achterlijn handig te omspelen en bracht de stand in de 75e minuut op 1-3. Daarmee leek de wedstrijd wel beslist.

Toch kwam Fortuna Sittard terug in de wedstrijd, nadat Yilmaz uit een penalty, die werd gegeven na een overtreding van Toornstra op Arianit Ferati, de 2-3 binnenschoot. FC Utrecht vergrootte in de 85e minuut echter opnieuw de marge naar twee doelpunten en opnieuw was goudhaantje Douvikas de doelpuntenmaker. Kort daarna zag de Griek een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. In de laatste minuut van de extra tijd scoorde Tijjani Noslin de derde treffer voor de thuisploeg.

En zo bleef Fortuna Sittard na een weinig spraakmakende eerste helft en een tweede helft waarin van alles gebeurde opnieuw met lege handen achter..

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Mickaël Tirpan, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, George Cox (74’ Cole Bassett), Deroy Duarte, Mats Seuntjens, Dogan Erdogan (46’ Arianit Ferati), Tijjani Noslin, Burak Yilmaz, Paul Gladon.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Die trok geel voor Mickaël Tirpan van Fortuna Sittard en voor Toornstra en Van der Maarel van FC Utrecht.

Fortuna Sittard speelt volgende week zaterdag om 16:30 uur uit tegen NEC Nijmegen. Een week later is om 21:00 uur Excelsior te gast in Sittard.