Fortuna Sittard pakt eerste puntje in zes duels

Foto: SGN

De laatste wedstrijd van vorig seizoen was een uitduel tegen NEC Nijmegen. Daarin stelde Fortuna Sittard het Eredivisieschap op de valreep veilig.

Dat gebeurde in een wedstrijd waarin NEC het overwicht had, maar er niet in slaagde om dat overwicht in doelpunten uit te drukken. Vandaag hadden de Nijmegenaren, zeker in de eerste helft, opnieuw het heft stevig in handen. Het was vooral aan Fortuna-doelman Ivor Pandur en aan het falen van de NEC-spitsen te danken dat er bij rust nog niet was gescoord door de thuisploeg. Fortuna Sittard slaagde er maar zelden in om zich onder de druk van NEC uit te voetballen.

Na rust begon het bij Fortuna Sittard wat beter te draaien en werd er wat verder van het eigen doel gevoetbald. Mats Seuntjens nam de plaats in van de in de kleedkamer achtergebleven Iñigo Córdoba. In de 62e minuut kwam Oguzhan Özyakup in de ploeg voor Ivo Pinto, om nog geen tien minuten later zijn debuut van een gouden randje te voorzien door met een fraai afstandsschot zijn ploeg tegen de verhouding in op voorsprong te zetten. NEC moest op jacht naar de gelijkmaker, maar vond in de reguliere speeltijd steevast de prima keepende Ivor Pandur in de weg staan. Fortuna Sittard kwam vanaf de 89e minuut echter met tien man te staan nadat de in de 80e minuut voor Paul Gladon ingevallen Dogan Erdogan binnen 10 minuten twee keer een gele kaart had gekregen. De Nijmegenaren kregen in de 5e minuut van de 7 minuten extra tijd door Marques alsnog de bal in het Fortuna-doel.

Daarmee zag Fortuna de eerste overwinning van het seizoen – hoe onterecht die ook zou zijn geweest – jammer genoeg in rook opgaan. Voor de getoonde inzet was dat eerste puntje in elk geval dik verdiend.

Fortuna Sittard begint vermoedelijk in de volgende opstelling aan het duel: Ivor Pandur, Ivo Pinto (62′ Oguzhan Özyakup), Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, George Cox, Deroy Duarte, Arianit Ferati (80′ Roel Janssen), Tijjani Noslin (37′ Rémy Vita), Paul Gladon (80′ Dogan Erdogan), Iñigo Córdoba (46′ Mats Seuntjens) en Burak Yilmaz.

De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Rob Dieperink. Hij trok geel voor Deroy Duarte, Arianit Ferati, Oguzhan Özyakup en Dimitrios Siovas van Fortuna Sittard. De in de 80e minuut voor Paul Gladon ingevallen Dogan Erdogan zag binnen enkele minuten twee keer geel en moest dus van het veld. Ook coach Rogier Meijer van NEC Nijmegen.

Volgende week zaterdag 17 september speelt Fortuna Sittard om 21:00 uur thuis tegen Excelsior.

 

 

 

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen