Verstappen verwacht een interessante stijd op Monza

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Charles Leclerc vertrekt vanmiddag om 15:00 uur met zijn Ferrari vanaf pole position aan de Grote Prijs Formule 1 van Italië.

Red Bullcoureur Max Verstappen klokte in de kwalificatie weliswaar de tweede tijd, maar start ten gevolge van een gridstraf voor het vervangen van motoronderdelen vanaf de zevende startplek. Daarmee wordt de vierde startrij een geheel Nederlandse, want naast hem start de voor Alexander Albon ingevallen Nyck de Vries in een Williams. Het wordt zijn Formule 1 debuut.

In de nabeschouwing op de trainingen en de kwalificatie laat Verstappen weten content te zijn over het verloop van het weekend tot nu toe. Volgens de regerend wereldkampioen is er bij de setup van de auto gekozen voor een optimale instelling voor de race en dat betekent dat er concessies zijn gedaan aan de snelheid over één ronde, die voor de kwalificatie van belang is.

Desondanks zat Red Bull tijdens de kwalificatie dicht op Ferrari. Verstappen verwacht een interessante strijd, waarbij het voor hem zaak is om – zeker in de beginfase vanaf de vierde startrij – uit de problemen te blijven om zich daarna naar voren te werken. “We gaan evenwel geen grote risico’s nemen. Ik weet dat we vanaf nu niet elke race tot het einde van het seizoen hoeven te winnen, maar als ik de auto’s voor me kan inhalen dan ga ik uiteraard voor de winst,” aldus Verstappen.

Reacties

Cookieinstellingen