Fortuna Vrouwen in Eredivisiedebuut met 4-0 onderuit tegen Ajax

Fortuna Vrouwen debuteerde vanavond met een uitwedstrijd en stevige nederlaag tegen Ajax in de Azerion Eredivisie Vrouwen.

Het door Roger Reijners gecoachte team begon goed aan het duel op Sportpark De Toekomst en kreeg in de beginfase van de wedstrijd enkele kansen. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg, die eveneens een aantal keren een goede scoringskans kreeg, via Victoria Pelova op voorsprong. Vijf minuten later verzuimde Alieke Tuin de gelijkmaker te scoren.

In de tweede helft was Ajax afgetekend de betere ploeg. In de 77e minuut kwamen de Ajax-vrouwen dankzij een eigen doelpunt van Moïsa van Koot op 2-0. Fortuna kreeg nog wel kansjes, maar kwam niet tot scoren. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd scoorde Victoria Pelova haar tweede doelpunt van de wedstrijd. In de extra tijd bepaalde Soraya Verhoeve de eindstand op 4-0.

Fortuna debuteerde in de volgende opstelling in de Azerion Eredivisie Vrouwen: Diede Lemey, Moïsa van Koot, Samantha van Diemen, Kristina Erman (34′ Charlotte Hulst), Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Alieke Tuin, Amber van Heeswijk, Jarne Teulings (85′ Caroliena Wolters), Tessa Wullaert en Feli Delacauw (74′ Hanna Huizenga).