Principion neemt meerderheidsbelang in Fortuna Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Met de overname van een aandelenpakket van voorzitter Isitan Gün neemt Principion Holding B.V. een meerderheidsbelang in Fortuna Sittard.

Dat maakt de club vandaag op zijn website bekend.

De door Atilla Aytekin en Umut Akpinar opgerichte Nederlandse holding breidt daarmee het aandelenpakket van 20 procent uit naar een meerderheidsbelang. De overname ligt momenteel ter goedkeuring bij de licentiecommissie van de KNVB. Als die toestemming geeft voor de overname van het aandelenpakket heeft Principion Holding 65% van de aandelen, Isitan Gün 20%, Stichting Fortuna Sittard 10% en STAK 5% (waaronder het gouden aandeel). Gün, die zes jaar geleden bij de destijds in ernstige nood verkerende club, blijft dus bij Fortuna Sittard betrokken.

Principion richt zich onder meer op ondernemingen in de sportwereld, zowel op verenigingen als op sportdata- en sporttechnologie-bedrijven.

De ambities die aandeelhouder Principion voor de toekomst met de club heeft zijn hoog: de club moet doorgroeien naar een begroting van een Nederlandse subtopper. Daarbij hoort een hypermodern trainingscomplex. Daarnaast wil Principion nieuwe inkomstenstromen aanboren. Verder wil men de fans nauw betrekken bij de club, onder andere door het lanceren van een nieuwe Fortuna-app, waarbij de focus ligt op engagement met de achterban.

Bij dat alles kijkt Principion overigens verder dan enkel Fortuna Sittard. Attila Aytekin: “Het project is omvangrijker dan alleen Fortuna, al is Fortuna wel ons vlaggenschip. Het is de bedoeling om de komende jaren te investeren in clubs en ondernemingen in de sportdata en -technologie, waarbij de clubs profiteren van deze gezamenlijke kennis en ervaringen. De clubs moeten elkaar versterken en verder helpen. In de komende periode zal daar steeds meer over bekend worden, zodat we allemaal even enthousiast worden en zijn over de toekomst van deze mooie club.”

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen