Fortuna Vrouwen boekt tegen PEC Zwolle eerste overwinning in Eredivisie

Fortuna Vrouwen heeft vanavond in Zwolle een verdiende overwinning geboekt in de wedstrijd tegen PEC. Het was de eerste overwinning van Fortuna in de Azerion Eredivisie Vrouwen.

Fortuna begon prima aan de wedstrijd en kwam in de 6e minuut op voorsprong door een doelpunt van Charlotte Hulst, die daarmee de primeur had van het eerste doelpunt van Fortuna Vrouwen in de Azerion Eredivisie. Acht minuten later was Hulst opnieuw dicht bij een treffer, maar haar schot belandde op de lat. Twee minuten later was het wel raak en weer was het Hulst die doel trof. In de resterende speeltijd in de eerste helft kwam PEC in de 22e minuut terug via Walk en scoorde Maatman in de 39e minuut de gelijkmaker. Zowel Fortuna als de thuisploeg kregen nog enkele kansen om op voorsprong te komen. Dana Foederer was daar nog het dichtste bij, maar ze slaagde er niet in om de bal uit een rebound via keeper en lat in het doel te krijgen.

Drie minuten na de hervatting was er weer een grote kans voor Fortuna, maar de bal ging voorlangs. In de 62e minuut kwam Fortuna alsnog opnieuw op voorsprong, ditmaal door een doelpunt van Moïsa van Koot uit een corner van Tessa Wullaert. Féli Delacauw tekende in de 71e minuut voor de vierde Fortunatreffer en drie minuten later onderstreepte Tessa Wullaert op aangeven van Alieke Tuin de overmacht van de ploeg uit Sittard door de 2-5 te scoren.

Opstelling Fortuna Sittard: Diede Lemey, Moïsa van Koot, Samantha van Diemen, Anna Knol, Dana Foederer (87′ Julia Wattilete), Alieke Tuin, Charlotte Hulst (83′ Caroliena Wolters), Amber van Heeswijk (55′ Hanna Huizenga), Jarne Teulings, Tessa Wullaert en Féli Delacauw (gele kaart).

Op zondag 16 oktober speelt Fortuna Vrouwen uit tegen PSV. De eerstvolgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 21 oktober. Dan is ADO Den Haag de tegenstander.