Pole voor Leclerc, Verstappen achtste na bizar slot kwalificatie

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Charles Leclerc (Ferrari) heeft zich vanmiddag verzekerd van pole position voor de zondag te verrijden Formule 1 Grand Prix van Singapore.

Max Verstappen leek op weg naar een snelle tijd, maar brak die poging af om er vóór de vlag voor het einde van de derde sessie viel nog een allerlaatste snelle ronde aan vast te knopen. Daarin was hij onderweg naar ruim de snelste tijd, maar kreeg hij in de laatste sector de opdracht van zijn team om zijn ronde af te breken en naar de pits te komen. Dit tot verbijstering van Verstappen, die zich daardoor tevreden moest stellen met de achtste tijd en dito startplek. Het team riep hem binnen, omdat het verwachtte dat er aan het slot van de kwalificatie anders minder brandstof in de auto zou zitten dan het reglement voorschrijft. In dat geval zou er diskwalificatie zijn gevolgd en dus een start vanaf de laatste startplek. Door hem vóór de finish naar binnen te roepen werd de inlap (de rit van de finish terug naar de pitsstraat) vermeden en daarmee werd een dreigende diskwalificatie voorkomen.

Sergio Perez redde voor Red Bull nog enigszins de meubelen door als tweede te finishen. Lewis Hamilton (Mercedes) pakte de derde plek. Op de startgrid zal Verstappen behalve dit drietal ook Sainz (Ferrari), Alonso (Alpine), Norris (McLaren) en Gasly (AlphaTauri) voor zich moeten dulden.

Cookieinstellingen