Fortuna Sittard aast tegen FC Volendam op volgende driepunter

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanmiddag om 12:15 uur speelt Fortuna Sittard in het stadion aan de Milaanstraat tegen promovendus FC Volendam.

De Noord-Hollanders hebben in de eerste 7 Eredivisieduels 1 punt meer weten te scoren dan Fortuna Sittard, dat twee weken geleden – eveneens thuis – tegen Excelsior de eerste overwinning van het seizoen boekte. Of er vandaag tegen Volendam een tweede opeenvolgende zege inzit is, wanneer je de statistieken bekijkt, nog maar de vraag, want van de twaalf keren dat beide ploegen in de Eredivisie tegenover elkaar stonden eindigden er zeven onbeslist. Als Fortuna Sittard het duel weet te winnen klimt de sinds drie weken door de Spaanse coach Julio Velázquez gecoachte thuisploeg uit de degradatiezone.

Velázquez kan vandaag niet beschikken over Mats Seuntjens. Hij is geschorst nadat hij tegen Excelsior met twee keer een gele kaart van het veld moest. Het meespelen van centrale verdediger Dimitrios Siovas is allesbehalve zeker. De Griek kampt met nekklachten.

Mogelijke opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Roel Janssen, George Cox, Deroy Duarte, Cole Bassett, Arianit Ferati, Úmaro Embaló, Iñigo Córdoba en Burak Yilmaz.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen