Verdiende overwinning Fortuna Sittard tegen FC Volendam

Fortuna Sittard heeft vanmiddag tegen FC Volendam een verdiende 2-0 overwinning geboekt.

En daarmee kwamen de Noord-Hollanders goed weg. Was de thuisploeg scherper geweest, dan had de overwinning veel hoger kunnen uitvallen.

Voordat de wedstrijd begon werd een minuut stilte gehouden voor de vele slachtoffers van de ernstige rellen die uitbraken na een wedstrijd in Indonesië.

De aanvallende intenties van Fortuna waren vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. De gasten uit Volendam werden stevig onder druk gezet en dat resulteerde in veelvuldig balverlies. Lange tijd slaagde Fortuna er echter niet in om de Volendam-verdediging te slechten. De 10.000 toeschouwers moesten tot de 33e minuut geduld oefenen voordat zij de thuisploeg op voorsprong zagen komen door een fraaie treffer van Úmaro Embaló. De Portugees ving buiten de zestien een door de Volendamse defensie weggewerkte bal op en joeg die vervolgens in de verre bovenhoek achter de kansloze Volendam-doelman Stankovic.

Even later voorkwam Stankovic de 2-0 door een bal in een knappe reflex van de doellijn te werken. Die 2-0 viel in de 44e minuut alsnog nadat Ivo Pinto vanaf rechts Oguzhan Özyakup op maat bediende. Özyakup werkte de bal beheerst in het doel. Volendam stond sinds de 37e minuut met tien man, nadat Ould-Chikh na interventie van de VAR een rode kaart kreeg voor een stevige overtreding op George Cox.

Twee minuten na de rust kreeg Fortuna Sittard meteen een grote kans op de 3-0, maar de bal wilde er niet in. In de 53e minuut leek Burak Yilmaz op weg naar de 3-0, maar hij schoot vanuit een lastige hoek op de paal. Aan de andere kant voorkwam Ivor Pandur dat Veerman de aansluitingstreffer kon scoren. Cordóba zag een schot via Stankovic en de lat terug het veld inspringen en Yilmaz schoot van dichtbij in het zijnet. In de slotminuten wees scheidsrechter Higler naar de strafschopstip nadat invaller Tunahan Tasci werd gevloerd. De VAR corrigeerde de beslissing van Higler, omdat de overtreding net buiten de 16-meter was begaan.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Ximo Navarro, George Cox, Deroy Duarte (12’ Dogan Erdogan), Oguzhan Özyakup (81’ Sourlis), Arianit Ferati (81’ Cole Basset), Úmaro Embaló (71’ Rémy Vita), Iñigo Córdoba (71’ Tunahan Tasci) en Burak Yilmaz.

De wedstrijd trok 10.078 bezoekers en stond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Die trok geel voor Arianit Ferati van Fortuna Sittard en rood voor Ould-Chikh van FC Volendam.

Fortuna Sittard klimt door deze zege van de 17e naar de 14e plek van de ranglijst. Volgende week zondag speelt Fortuna Sittard uit tegen Vitesse. De wedstrijd in Arnhem begint om 20:00 uur.