Fortuna wint uit bij Vitesse en maakt een sprong op de ranglijst

Fortuna Sittard is er vanavond in de uitwedstrijd tegen Vitesse in geslaagd om voor de derde keer op rij te winnen.

Vitesse en Fortuna Sittard begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. In het eerste uur gebeurde er weinig opwindends. Vitesse had een licht overwicht en kwam in de 32e minuut via een treffer van Bialek op voorsprong. Pandur was kansloos omdat de bal nog door Cox van richting werd veranderd. Arianit Ferati trok 8 minuten later de stand weer gelijk. Hij pikte de door Córdoba diep gegeven bal op en weet vervolgens knap de gelijkmaker achter Vitesse-goalie Scherpen te werken.

In de tweede helft bleven beide ploegen vooral voorzichtig opereren. Er waren dan ook amper kansen en vooral Fortuna-doelman Ivor Pandur kreeg amper wat te doen. Toch bleef het een spannende wedstrijd. In de 80e minuut promoveerde de net voor Iñigo Córdoba in het veld gekomen Rémy Vita met zijn eerste balcontact een afzwaaier uit een mislukte omhaal van Burak Yilmaz tot de 1-2. Vitesse was niet meer bij machte om in die stand nog verandering te brengen, al was Bero daar met een kopbal die via Rodrigo Guth op de paal belandde nog dicht bij.

Dankzij deze derde overwinning op rij maakt Fortuna Sittard een flinke sprong op de ranglijst. De ploeg van Julio Velázquez klimt van de vijftiende naar de elfde plek. Velázquez is daarmee de eerste nieuwe trainer van Fortuna Sittard die zijn eerste drie wedstrijden weet te winnen.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto (16’ Mats Seuntjens), Rodrigo Guth, Ximo Navarro, George Cox, Arianit Ferati (78’ Roel Janssen), Oguzhan Özyakup (78’ Cole Bassett), Dogan Erdogan, Úmaro Embaló (79’ Tijjani Noslin), Burak Yilmaz en Iñigo Córdoba (79’ Rémy Vita).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Die trok geel voor Oguzhan Özyakup van Fortuna Sittard en voor Hajek, Wittek, Flamingp en Bero van Vitesse.

Komende zaterdag speelt Fortuna Sittard om 18:45 uur de voorlaatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen RKC Waalwijk.