Fortuna Vrouwen pakt tweede competitiezege met winst op PSV

Fortuna Vrouwen heeft vanavond op De Herdgang in Eindhoven een 0-2 overwinning geboekt op de vrouwen van PSV.

in de wedstrijd in de Azerion Eredivisie Vrouwen tegen PSV.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd nam de thuisploeg het initiatief en dat resulteerde in een drietal kansen. Maar gaandeweg het duel liet Fortuna zich meer en meer gelden. Schoten van Féli Delacauw en Tessa Wullaert eindigden in de handen van PSV doelvrouw Alkemade. In de 33e minuut was Wullaert wel trefzeker en twee minuten later was Charlotte Hulst dichtbij de 0-2, maar faalde in de afwerking.

Na de rust ging PSV op jacht naar de gelijkmaker. Kansjes waren er voor Biesmans, Van den Berg en Ripa van PSV, maar ook voor Féli Delacauw en de voor Charlotte Hulst in het veld gekomen Hanna Huizenga waren dicht bij een doelpunt. De invalster werkte in de 84e minuut de 0-2 binnen. Daarmee was de tweede overwinning van Fortuna Vrouwen in de Azerion Eredivisie een feit.

Opstelling Fortuna Sittard: Diede Lemey, Moïsa van Koot, Samantha van Diemen, Anna Knol, Dana Foederer, Alieke Tuin, Charlotte Hulst (70’ Hanna Huizenga), Amber van Heeswijk, Jarne Teulings, Tessa Wullaert en Féli Delacauw (79’ Hildur Antonsdóttir).

Komende vrijdag 21 oktober speelt Fortuna Vrouwen thuis tegen de vrouwen van ADO Den Haag. De wedstrijd in het Fortunastadion aan de Milaanstraat in Sittard begint om 19:30 uur.