Fortuna Sittard door N.E.C. uitgeschakeld voor de KNVB-beker

Fortuna Sittard heeft vanavond in het Goffertstadion in Nijmegen de bekerwedstrijd tegen N.E.C. met 3-2 verloren.

Coach Julio Velázquez besloot een aantal bankspelers speelminuten te geven en daardoor kon Vasileios Sourlis zijn debuut maken. Yannick van Osch keerde terug in het doel. De achterste linie was verder gelijk aan die van de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. Verder bleven Yilmaz, Özyakup, Seuntjens, Embálo en Córdoba op de bank.

Het resulteerde in een eerste helft waarin Fortuna Sittard amper gevaar kon stichten. Ondanks het overwicht van de thuisploeg kwam Fortuna Sittard in de elfde minuut door een treffer van Cole Bassett op voorsprong. N.E.C. kwam in de 35e minuut op gelijke hoogte. Mattsson schoot op doel, maar de bal verdween via het been van Fortuna-verdediger Ximo Navarro over doelman Yannick van Osch in het doel.

Binnen drie minuten na aanvang van de tweede helft kwam N.E.C. op voorsprong door een doelpunt van El Karouani. Velázquez bracht vervolgens Burak Yilmaz en Oguzhan Özyakup binnen de lijnen voor Tunahan Tasci en Vasileios Sourlis. Fortuna zette vanaf dat moment meer druk en kwam via Rodrigo Guth op 2-2. Kort daarna leek Rémy Vita op weg naar een treffer, maar hij werd neergehaald door Bronkhorst. Scheidsrechter Nijhuis trok de rode kaart, maar draaide zijn beslissing terug op appel van de grensrechter. Die had geconstateerd dat Vita buitenspel stond, maar zag daarbij wel over het hoofd dat hij de bal in bezit kreeg via het been van een tegenstander. In de 74e minuut maakte Marques de 3-2 voor N.E.C. Fortuna Sittard ging andermaal op jacht naar de gelijkmaker, kwam daar via Burak Yilmaz nog dichtbij, maar slaagde er niet meer in om een verlenging af te dwingen.

Daarmee zit de bekercompetitie er voor Fortuna Sittard na de eerste ronde op.

Opstelling Fortuna Sittard: Yannick van Osch, Ivo Pinto, Ximo Navarro, Rodrigo Guth, George Cox, Cole Bassett (74′ Mats Seuntjens), Rémy Vita, Arianit Ferati (82′ Iñigo Córdoba), Vasileios Sourlis (56′ Oguzhan Özyakup), Tunahan Tasci (56′ Burak Yilmaz), Paul Gladon (83′ Úmaro Embaló).

Scheidsrechter Bas Nijhuis trok geel voor Arianit Ferati van Fortuna Sittard en voor Marques van N.E.C.