Fortuna Sittard knokt zich in de Kuip naar een punt

Fortuna Sittard is er vanmiddag in de Rotterdamse Kuip in geslaagd om tegen Feyenoord een punt te pakken.

Dat gebeurde met enorm veel inzet en karakter. Niet mooi, wel effectief.

Feyenoord begon het duel met direct druk te zetten op de defensie van Fortuna Sittard. Maar die gaf, met Rodrigo Guth en Ximo Navarro in het centrum, in de eerste helft geen krimp. Iñigo Córdoba maakte in de 9e minuut uit een rebound van een schot van Burak Yilmaz de 0-1 en scoorde daarmee tevens zijn eerste treffer in dienst van Fortuna Sittard. Het team van coach Julio Velázquez ving Feyenoord steevast halverwege de eigen helft op en wierp daar dan een geelgroene muur op, die de Rotterdammers in de eerste 45 minuten niet wisten te slechten.

Reden voor Feyenoord-coach Arne Slot om in de rust een drietal wissels door te voeren en dat sorteerde direct effect, want binnen een minuut na het begin van de tweede helft kwam Feyenoord na slecht uitverdedigen door George Cox door een doelpunt van Dilrosun op gelijke hoogte. De eerste tien minuten van de tweede helft leek het vervolgens slechts een kwestie van tijd voordat Feyenoord een gezien het stevige overwicht verdiende voorsprong zou nemen, maar een treffer viel er niet. En dat werkte naarmate de wedstrijd vorderde meer en meer in het voordeel van Fortuna Sittard, dat er pas laat in de tweede helft weer in slaagde om voor het Feyenoord doel te verschijnen en enig gevaar te stichten. Een tweede treffer voor Fortuna bleef evenwel uit en zou ook zonder meer tegen alle verhoudingen in zijn geweest.

Desalniettemin is het in de Kuip veroverde punt een stevige opsteker voor de geelgroenen, die met dit gelijke spel voor de zesde opeenvolgende keer in een Eredivisieduel ongeslagen blijven.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Ximo Navarro, Rodrigo Guth, George Cox, Dogan Erdogan, Oguzhan Özyakup (90’ Cole Bassett), Úmaro Embaló (61’ Rémy Vita), Iñigo Córdoba (68’ Arianit Ferati), Burak Yilmaz en Mats Seuntjens (90’ Paul Gladon).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Die trok geel voor Burak Yilmaz van Fortuna Sittard.

Volgende week zaterdag speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur opnieuw een uitwedstrijd in Rotterdam. Dan is Sparta de tegenstander. Op zaterdag 5 november speelt Fortuna Sittard de laatste thuiswedstrijd voor de vanwege het WK-voetbal vervroegde winterstop tegen FC Emmen.