Fortuna Vrouwen boekt eenvoudig ruime zege op SC Heerenveen

Fortuna Vrouwen heeft vanavond in eigen huis een verdiende en ruime overwinning geboekt op de vrouwen van SC Heerenveen.

Het was de vierde achtereenvolgende overwinning van het door Roger Reijners gecoachte team. Hanne Huizenga, vorige week tegen PSV goed voor een hattrick, debuteerde vandaag in de basis.

De thuisploeg kreeg in de eerste helft een vijftal goede kansen, maar de bal wilde vooralsnog niet in het SC Heerenveen doel. Vanaf de 37e minuut kwam daar verandering in. Moïsa van Koot kopte een corner van Tessa Wullaert tegendraads in en liet daarmee Heerenveen-goalie Heesink kansloos. In de voorlaatste minuut van de eerste helft was het Wullaert die profiteerde van een fout van Heesink en daarmee verdubbelde ze de voorsprong van Fortuna.

In de eerste minuut van de tweede helft was het meteen weer raak voor Fortuna. Jarne Teulings scoorde haarde eerste competitiedoelpunt en tilde de stand naar 3-0 Een kwartier later mocht ook Dana Foederer haar eerste competitiedoelpunt laten noteren. Daarmee was het leed voor de gasten uit Friesland nog niet geleden, want in de 73e minuut scoorde Hanna Huizenga de 5-0 uit een rebound. Heerenveen slaagde er in de laatste minuut van de reguliere speeltijd in om een eretreffer te scoren, waarmee de eindstand werd bepaald op 5-1.

Heerenveen mocht overigens van geluk spreken dat de nederlaag tot 5-1 beperkt is gebleven, want de thuisploeg grossierde in kansen.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Moïsa van Koot, Samantha van Diemen, Anna Knol, Dana Foederer, Alieke Tuin (78′ Kristina Erman), Hanne Huizenga, Charlotte Hulst, Amber van Heeswijk, Jarne Teulings, Tessa Wullaert.

Volgende week vrijdag 4 november om 19:30 uur speelt Fortuna Vrouwen in Rotterdam tegen de vrouwen van Excelsior.