Max Verstappen wint in Mexico en schrijft opnieuw racehistorie

<em>Max Verstappen aan de leiding in Mexico</em>
Max Verstappen aan de leiding in Mexico

Max Verstappen heeft vandaag voor de vierde keer in zijn carrière de Grand Prix van Mexico gewonnen.

Het was tevens de 34e overwinning in zijn carrière en de 14e van dit seizoen en daarmee is Verstappen naast jongste Grand Prix winnaar ooit ook recordhouder wat betreft het hoogste aantal overwinningen in een seizoen. Daarmee is hij Michel Schumacher en Sebastian Vettel nu gepasseerd. Bovendien heeft Verstappen het puntenrecord in een seizoen afgesnoept van Lewis Hamilton, die in 2019 tot 413 punten kwam. Verstappen is daar in Mexico overheen gegaan en staat nu op 416 punten.

Verstappen kende op gebruikte softs een goede start en bleef de beide op nieuwe mediums vertrokken Mercedessen van Hamilton en Russell voor. Verstappen wisselde in ronde 26 naar mediums en kwam terug aan de leiding nadat beide Mercedessen waren gewisseld naar de harde band. Mercedes ging ervan uit dat Red Bull een tweestopper zou maken, maar zowel Verstappen als zijn teamgenoot Perez reden de race uit op mediums. Verstappen finishte met een voorsprong van 15 seconden op Hamilton en 18 seconden op Perez.

Door zijn derde plek en de tegenvallende zesde plek van Charles Leclerc heeft Perez nu de tweede plek in het kampioenschap overgenomen.

Er zijn dit seizoen nog twee races te gaan, waarin Red Bull zal proberen om met Perez ook de tweede plek in het rijdersklassement te pakken. Op 13 november staat de Grand Prix van Brazilië op de kalender en een week later wordt de laatste race van het seizoen 2022 verreden in Abu Dhabi, op het circuit waar Max Verstappen vorig seizoen in de laatste ronde van de laatste race van een onvergetelijk seizoen zijn eerste wereldtitel pakte.