Fortuna Sittard verliest thuis van FC Emmen

Fortuna Sittard heeft vanavond in eigen huis tegen FC Emmen met 0-1 verloren. Voor de circa 10.000 toeschouwers viel er vanavond amper iets te genieten.

Een weinig opwindende eerste helft, waarin beide ploegen veelvuldig balverlies leden. Het aantal kansen was op de vingers van een hand te tellen. Op slag van rust was Emmen nog het dichtst bij een voorsprong, al was Fortuna Sittard even later eveneens dicht bij een treffer. De teams gingen met een 0-0 stand aan de thee.

In de tweede helft was het spelbeeld lange tijd niet anders dan in de eerste helft. Nadat FC Emmen via Zivkovic op 0-1 was gekomen besloot Fortuna-coach Velázquez te gaan wisselen. De zwak spelende Úmaro Embaló werd naar de kant gehaald voor Tijjani Noslin en Mats Seuntjens werd ingeruild voor Cole Basset. Vanaf dat moment ging er meer dreiging uit van de thuisploeg, kwamen er kansen, maar verzilverd werden die niet. De wedstrijd leek in de 73e minuut gespeeld nadat Bouchouari de 0-2 binnenwerkte, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel en dus mocht Fortuna Sittard nog hopen op een gelijkspel. Ondanks een aantal kansen bleef de gelijkmaker uit en was het eerste thuisverlies voor Fortuna onder leiding van Velázquez een feit.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Ximo Navarro (75’ Arianit Ferati), Rodrigo Guth, George Cox (75’ Rémy Vita), Dogan Erdogan, Oguzhan Özyakup, Mats Seuntjens (62’ Cole Bassett), Iñigo Córdoba (82’ Tunahan Tasci), Paul Gladon en Úmaro Embaló (62’ Tijjani Noslin).

Scheidsrechter Dennis Higler trok geel voor Rodrigo Guth en Dogan Erdogan van Fortuna Sittard en voor Burnet van FC Emmen.

Volgende week zondag speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur de laatste competitiewedstrijd van 2022 uit tegen FC Groningen.