Fortuna Sittard gaat met goed resultaat de winterstop in

Fortuna Sittard heeft vanmiddag met de nodige moeite een belangrijke overwinning weten te boeken tegen FC Groningen.

Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder wat betreft het bieden van aantrekkelijk voetbal: daarvan was geen sprake. Beide ploegen slaagden er eveneens amper in om enig gevaar van belang in het vijandelijke doelgebied te stichten. Op slag van rust kwam de thuisploeg via een doelpunt van Pepi op voorsprong.

Na rust werd de wedstrijd er vooralsnog niet aantrekkelijker op. Maar dat veranderde in de slotfase na de gelijkmaker van de voor Cole Bassett in het veld gekomen super-sub Paul Gladon. De onder meer ex-FC Groningen-speler scoorde in de 78e minuut met een kopbal de gelijkmaker uit een assist van Ivo Pinto. Zes minuten later was Gladon opnieuw doeltreffend, ditmaal na een assist van Úmaro Embaló. FC Groningen repareerde in de eerste minuut van de 8 minuten extra tijd via Krüger de opgelopen achterstand, maar Fortuna Sittard was dankzij een prima treffer van Tijjani Noslin uit een corner van George Cox in de vijfde minuut van de extra tijd ditmaal spekkoper: 2-3.

Het elftal van de intens meelevende coach Julio Velázquez en de supporters van Fortuna Sittard kunnen dankzij deze overwinning met een goed gevoel de winterstop in.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Ximo Navarro, Rodrigo Guth, George Cox, Cole Bassett (58’ Paul Gladon), Dogan Erdogan, Arianit Ferati (90+3’ Deroy Duarte), Rémy Vita (46’ Tijjani Noslin), Burak Yilmaz en Iñigo Córdoba (58’Úmaro Embaló).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Die trok geel voor Iñigo Córdoba, Úmaro Embaló en Tijjani Noslin van Fortuna Sittard en voor Balker en Te Wierik van FC Groningen.