Formule 1-coureur De Vries rijdt op testdag al voor AlphaTauri

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Coureur Nyck de Vries stapt dinsdag in Abu Dhabi al in de Formule 1-auto van zijn nieuwe team AlphaTauri.

Met toestemming van zijn huidige werkgever Mercedes komt de 27-jarige Fries in actie tijdens de zogeheten Young Driver Test op het Yas Marina-circuit, waar zondag de laatste grand prix van het seizoen werd verreden. De Vries heeft voor volgend jaar een vaste plek in de Formule 1 gekregen bij AlphaTauri.

De Nederlander staat tot het einde van dit seizoen nog onder contract bij Mercedes. De Vries reed de afgelopen jaren voor Mercedes in de elektrische raceklasse Formule E en was sinds begin vorig jaar reservecoureur bij het Duitse Formule 1-team. In die hoedanigheid was hij regelmatig aanwezig bij de GP’s.

De Vries maakte in september zijn officiële debuut in de Formule 1. Hij mocht de zieke Alexander Albon vervangen bij Williams in de Grote Prijs van Italië. De Vries eindigde op Monza als negende en pakte daardoor 2 WK-punten. Enkele weken later presenteerde AlphaTauri de Nederlander als vaste rijder voor volgend seizoen. De Vries vervangt de Fransman Pierre Gasly, die overstapt naar Alpine. Hij vormt in 2023 het rijdersduo van AlphaTauri met de Japanner Yuki Tsunoda.

Monteurs van Mercedes bonden De Vries zondag na de GP van Abu Dhabi vast op een steekwagen en leverden hem af bij de pitbox van AlphaTauri. “Tot het einde van het jaar verhuren we hem”, schreef de Duitse renstal op Twitter bij een video van die actie. Tijdens de Young Driver Test van dinsdag in Abu Dhabi stappen heel wat coureurs in bij hun nieuwe team.

Max Verstappen en Sergio Perez werken elk een dagdeel af in een van de Red Bulls. De andere Red Bull word beide dagdelen gereden door rookie Liam Lawson.

Cookieinstellingen