Fortuna Vrouwen verkijkt zich op Telstar en speelt gelijk

De Fortuna Vrouwen hebben vanavond de laatste thuiswedstrijd van 2022 een gelijkspel behaald. Tegen het vrouwenteam van Telstar werd het 2-2.

Daarmee bleef een zevende opeenvolgende overwinning uit en zorgde de hekkensluiter van de Azerion Eredivisie Vrouwen uit Velsen-Zuid voor een verrassing.

De circa 500 toeschouwers zagen Telstar goed uit de startblokken komen met in de eerste minuut direct een goede kans. Die werd verijdeld door een goed ingrijpende doelvrouw Diede Lemey, die in het eerste kwartier nog een aantal keren in actie moest komen, Het duurde tot de 14e minuut voordat Fortuna voor het eerst gevaarlijk werd. Daarna had Fortuna nog een aantal opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Twee keer belandde de bal op de paal, de tweede keer vanuit een door Tessa Wullaert genomen penalty. En als je dan zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het. In de 25e minuut verschalkte Femke Prins doelvrouw Diede Lemey en zette daarmee Telstar tegen de verhouding in op voorsprong. Fortuna had een kwartier nodig om via Wullaert de stand weer gelijk te trekken.

In de tweede helft ging Fortuna op jacht naar een voorsprong, Tessa Wullaert was daar een drietal keren dicht bij, maar de bal wilde maar niet onder de lat noch tussen de palen en dus ook niet in het net. Telstar bleef lang overeind, maar moest in de 69e minuut dan toch het hoofd buigen. Hildur Antonsdóttir kopte een corner van Tessa Wullaert onhoudbaar in het Telstardoel. Daarna was Fortuna nog een aantal keren dicht bij een derde treffer, maar met name Tessa Wullaert ontbeerde vanavond een beetje geluk. Verder liepen de Fortuna-aanvalsters bijzonder vaak buitenspel. Al die gemiste kansen braken het thuisteam uiteindelijk op: Hassani scoorde in de blessuretijd de gelijkmaker voor Telstar.

Fortuna Vrouwen trad aan in de volgende opstelling: Diede Lemey, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer, Alieke Tuin (89′ Suus van der Drift), Charlotte Hulst (63′ Hanna Huizenga), Amber van Heeswijk, Jarne Teulings, Tessa Wullaert, Feli Delacauw.

Volgende week zondag speelt Fortuna Vrouwen de laatste wedstrijd van 2022 uit tegen koploper FC Twente. De Tukkers zijn samen met de vrouwen van Ajax de gedoodverfde kampioenskandidaten. Een goed resultaat tegen FC Twente kan Fortuna Vrouwen alvast een extra boost geven voor de tweede competitiehelft, die op 22 januari begint met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.