Forse nederlaag voor Fortuna Vrouwen in Enschede

Fortuna Vrouwen speelde vandaag tegen de vrouwen van FC Twente de laatste competitiewedstrijd in de Azerion Eredivisie Vrouwen van 2022.

In Enschede werd met 6-0 verloren van de regerend landskampioen en de dit seizoen nog ongeslagen lijstaanvoerder.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Fortuna, maar de inzet werd gestopt. Direct daarna was het aan de andere kant wel raak en kwam FC Twente in de 9e minuut door een treffer van Dhont op 1-0. Een minuut later was Jarne Teulings dicht bij de gelijkmaker, maar ook ditmaal redde Twente-doelvrouw Domselaar. Dat deed ze in de 22e minuut nogmaals op een inzet van de doorgebroken Tessa Wullaert. En waar Fortuna de kansen niet wist te verzilveren had Twente daar beduidend minder moeite mee. Kalma schoot in de 27e minuut de 2-0 achter Diede Lemey en Olislagers scoorde fraai vanuit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied. Kort voor rust leek Wullaert de eerste Fortuna-treffer aan te gaan tekenen, maar opnieuw was Domselaar een sta in de weg. De 3-0 ruststand was evengoed zwaar geflatteerd, wat in de eerste helft deed Fortuna amper onder voor de lijstaanvoerder, die overigens wel een lesje in effectiviteit gaf.

Na rust ging Fortuna op jacht naar een eerste tegentreffer. De beste kansen waren evenwel voor de thuisploeg. Die kwam door een prima genomen vrije trap van Kalma in de 61e minuut op 4-0 en in de 74e minuut scoorde Renate Jansen de 5-0. Haar naamgenote Bente bepaalde in de 89e minuut de eindstand op 6-0. Fortuna wist in het laatste half uur van de wedstrijd geen kans meer te creëren.

Ondanks dit stevige verlies behoudt Fortuna de derde plek op de ranglijst, omdat de directe concurrenten voor die positie evenmin wisten te winnen. De eerste wedstrijd na de winterstop is op 22 januari een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer, Alieke Tuin, Charlotte Hulst (78′ Isbelle Iliano), Amber van Heeswijk (64′ Hanna Huizenga), Jarne Teulings, Tessa Wullaert, Feli Delacauw.

Scheidsrechter Manon Plandsoen hield de kaarten op zak.