Fortuna Sittard speelt gelijk tegen Royal Union Saint-Gilloise

Fortuna Sittard heeft vandaag bij en tegen de Belgische Jupiler League club Royal Union Saint-Gilloise een oefenwedstrijd gespeeld.

Tijdens het oefenduel, dat achter gesloten deuren werd gespeeld op het sportcomplex van KFC Nijlen, werd door beide ploegen niet gescoord. Oguzhan Özyakup keerde terug op het middenveld, voor Deroy Duarte en Arianit Ferati kwam de wedstrijd tegen Union nog te vroeg. Bij de thuisploeg ontbrak oud-Fortunees José Rodriguez.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten vielen kansen te noteren. Úmaro Embaló, Paul Gladon en Dogan Erdogan probeerden het namens de Sittardse formatie, maar Union-doelman Joachim Imbrechts hield zijn doel schoon. Dat deed Ivor Pandur aan de andere kant ook. Door een ongelukkige botsing tussen Gladon en Imbrechts, waarbij de Belgische goalie het veld geblesseerd moest verlaten, werd de eerste helft enkele minuten eerder afgefloten: 0-0.

Na de theepauze werd Union, dat op de Belgische ranglijst momenteel tweede staat, de bovenliggende partij. Desondanks was de beste kans voor Fortuna Sittard. Thomas Buitink, als invaller binnen de lijnen gekomen, kreeg de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar kreeg de bal niet langs doelman Anthony Moris. De brilstand bleef zodoende ook na het laatste fluitsignaal op het scorebord staan.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur (41’ Yanick van Osch), Ivo Pinto (41’ Stipe Radic), Ximo Navarro (80’ Mike van Beijnen), Rodrigo Guth, George Cox, Dogan Erdogan, Oguzhan Özyakup (41’ Tijjani Noslin), Iñigo Córdoba (80’ Roel Janssen), Úmaro Embaló (63’ Remy Vita), Gladon en Burak Yilmaz (63’ Thomas Buitink).