Fortuna Sittard hoopt te kunnen verrassen tegen PSV

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

PSV, de huidige nummer vier van de Eredivisie, is vanmiddag te gast in het stadion van Fortuna Sittard aan de Milaanstraat.

Om 14:30 uur geeft scheidsrechter Jochem Kamphuis het beginsignaal. Vorig seizoen verloor Fortuna Sittard thuis met 1-4.

Het wordt de 23e keer dat Fortuna Sittard een thuiswedstrijd afwerkt tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen 15 van de 22 gespeelde wedstrijden, drie keer werd het een gelijkspel. Vier keer wist Fortuna met winst van het veld te stappen. De laatste keer dat dat gebeurde was in 1999. Fortuna won dat knotsgekke duel met 6-4, waarin Regilio Simons vier keer scoorde voor Fortuna Sittard. Zijn zoon Xavi doorliep zijn opleiding bij FC Barcelona en speelt sinds dit seizoen voor de club uit de lichtstad.

Om kans op minimaal één punt te maken tegen PSV zal bij de thuisploeg alles moeten kloppen. Een wedstrijd lang moet er 100 procent inzet, vechtlust en concentratie worden vastgehouden en is verslappen geen optie.

Qua personele bezetting zijn linksback George Cox en middenvelder Arianit Ferati momenteel mogelijk niet inzetbaar. Wie zeker ontbreekt is centrale verdediger Dimitrios Siovas.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Ximo Navarro, Rodrigo Guth, Remy Vita, Tijjani Noslin, Dogan Erdogan, Oguzhan Özyakup, Iñigo Córdoba, Thomas Buitink, Burak Yilmaz.

Dossier: Fortuna Sittard
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen