Fortuna Sittard speelt fortuinlijk met 2-2 gelijk tegen PSV

Foto: screenshot

Fortuna Sittard heeft vanmiddag in eigen huis in de tweede competitiewedstrijd in 2023 een fel bevochten punt gepakt. Fortuna speelde een groot deel van de tweede helft met 10 man.

Ruim 11.000 toeschouwers zagen het elftal van coach Julio Velázquez in een ongelijke strijd tegen PSV uiteindelijk met 2-2 de eindstreep halen. Een gelijkspel dat voelde als een overwinning.

PSV was zoals viel te verwachten veel sterker dan Fortuna Sittard, dat voornamelijk bezig was met tegenhouden. Een hoofdrol was er voor doelman Ivor Pandur, die in de eerste helft met de nodige knappe reddingen zijn doel schoon hield. Bij een van de spaarzame aanvallende acties van de thuisploeg schoot Iñigo Cordoba in de extra tijd de 1-0 binnen en zo mocht Fortuna geheel tegen de verhouding in met een voorsprong aan de thee.

Na rust bood Fortuna opnieuw met veel inzet tegenstand aan PSV. Dogan Erdogan deed dat veel te fanatiek en dat leverde hem in de 56e minuut een directe rode kaart op. Nog geen 10 minuten later kopte Xavi Simons de voor PSV verdiende gelijkmaker achter Pandur. Sangaré scoorde ter afsluiting van een PSV-aanval met een serie met vier scoringskansen de 1-2 voor de Eindhovenaren. Fortuna Sittard besloot vervolgens om met een speler minder met meer risico te gaan voetballen en de aanval te zoeken om er nog een gelijkspel uit te slepen. En dat leverde resultaat op. Eerst lag het spel geruime tijd stil na een botsing tussen Paul Gladon en Obispo. En bij wat in de 8 minuten extra tijd wellicht de laatste aanval van de wedstrijd zou zijn geweest knalde Burak Yilmaz eerst snoeihard op de lat en kende scheidsrechter Kamphuis de thuisploeg een penalty toe nadat Paul Gladon, die achter de terug in het veld gesprongen bal aanging, door een PSV-speler werd gevloerd. Burak Yilmaz verzilverde vervolgens de strafschop en bezorgde zijn hardwerkende ploeg daarmee op de valreep een belangrijk punt en PSV een domper.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Stipe Radic (83′ Paul Gladon), Rodrigo Guth, Ximo Navarro, Deroy Duarte, Dogan Erdogan (56′ rode kaart), Oguzhan Özyakup (64′ Úmaro Embaló), Remy Vita (73′ Tijjani Noslin), Iñigo Córdoba, Burak Yilmaz.

Scheidsrechter Jochem Kamphuis trok geel voor Fortuna-trainer Julio Velázquez en voor een van zijn assistenten. Verder was er direct rood voor Dogan Erdogan van Fortuna Sittard en geel voor Gutiérrez en Madueke van PSV.

Volgende week zondag 22 januari speelt Fortuna Sittard om 16:45 uur uit tegen AZ. Op woensdagavond 25 januari speelt Fortuna Sittard thuis tegen sc Heerenveen.

Dossier: Fortuna Sittard
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen