Fortuna Sittard naar Alkmaar voor treffen met AZ

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Nadat Fortuna Sittard vorige week tegen PSV verraste met een onverwacht gelijkspel staat vandaag opnieuw een zware tegenstander op het programma.

Om 16:45 uur treedt het door Julio Velázquez getrainde team aan tegen AZ, de huidige nummer twee van de ranglijst. De Alkmaarders zijn onder leiding van coach Pascal Jansen opnieuw bezig aan een sterk seizoen, maar leden tegen mindere tegenstanders als Excelsior en RKC Waalwijk verlies. Daar kan Fortuna Sittard wellicht moed uit putten.

Velázquez kan nog niet beschikken over de afgelopen week aangetrokken middenvedlder Kristijan Bistrović. Het is niet gelukt om de van CSKA Moskou gehuurde Kroaat op tijd speelgerechtigd te krijgen. Verder ontbreekt Dogan Erdogan; hij werd in het duel tegen PSV met een directe rode kaart van het veld gestuurd en is daarom twee wedstrijden geschorst. Verder is het de vraag of George Cox, Arianit Ferati en Dimitrios Siovas fit genoeg zijn.

Fortuna Sittard treedt naar verwachting aan in de volgende opstelling: Ivor Pandur; Ivo Pinto, Stipe Radic, Rodrigo Guth, Ximo Navarro; Iñigo Córdoba, Deroy Duarte, Rémy Vita, Oguzhan Özyakup; Burak Yilmaz, Thomas Buitink.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Dossier: Fortuna Sittard
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen