Onmachtig Fortuna Sittard verliest in Alkmaar

Fortuna Sittard speelde vanmiddag in Alkmaar een uitwedstrijd in de Eredivisiecompetitie tegen AZ.

Aan het begin van de wedstrijd leek de Fortuna-verdediging nog niet helemaal wakker. Al na drie minuten en acht seconden keek de ploeg uit Sittard tegen een achterstand aan. Dani de Wit kopte ongehinderd een scherpe voorzet van Odgaard achter de kansloze Ivor Pandur. Zeven minuten later mocht Burak Yilmaz aanleggen vanaf de penaltystip, nadat Tijjani Noslin in het strafschopgebied van AZ werd vastgehouden. De routinier faalde niet en scoorde in zijn 500e competitiewedstrijd zijn 250e doelpunt en zijn zesde voor Fortuna Sittard. Door een op het lichaam van Ximo Navarro afketsende als voorzet bedoelde bal van Odgaard kwam AZ in de 24e minuut op 2-1. AZ doelman Ryan voorkwam in de 37e minuut een eigen doelpunt van een AZ-speler en daarmee de gelijkmaker.

In de 56e minuut liep AZ via een doelpunt van Pavlidis uit naar 3-1 en daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld. Fortuna Sittard was eens te meer aanvallend nagenoeg machteloos en slaagde er niet in om de AZ-defensie in verlegenheid te brengen. Halverwege de tweede helft paste Julio Velázquez een viervoudige wissel toe om een ommekeer te forceren, maar George Cox, Úmaro Embaló, Paul Gladon en Oguzhan Özyakup konden ten opzichte van Ximo Navarro, Deroy Duarte, Tijjani Noslin en Rémy Vita het verschil niet maken. En ook de voor Iñigo Córdoba in het veld gebrachte Thomas Buitink kon dat niet tegen een makkelijk spelend AZ, dat in de eindfase van het duel duidelijk gas terugnam en aan scherpte verloor.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur; Ivo Pinto, Stipe Radic, Rodrigo Guth, Ximo Navarro (62’ George Cox); Iñigo Córdoba(78’ Thomas Buitink), Deroy Duarte (Úmaro Embaló), Rémy Vita (62’ Oguzhan Özyakup), Arianit Ferati; Burak Yilmaz, Tijjani Noslin (62’ Paul Gladon).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Die trok geel voor Vanheusden van AZ.

Aanstaande woensdag speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen sc Heerenveen.