Midweekse driepunter opluchting voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft vanavond in eigen huis tegen sc Heerenveen goede zaken gedaan door een belangrijke overwinning te behalen.

In een koud stadion zagen bijna 7700 toeschouwers de thuisploeg – waarin middenvelder Kristijan Bistrovic verdienstelijk debuteerde in de basis – aanvallend aan de wedstrijd beginnen. Het leverde enkele kleine kansjes op, maar echte doelrijpe kansen bleven uit. Heerenveen werd naar het einde van de eerste helft toe steeds dreigender, maar slaagde er evenmin in om serieus gevaar in de Fortuna-defensie te stichten.

Na rust trok Fortuna opnieuw naar voren, ditmaal met meer dreiging. Eerst verzuimde Burak Yilmaz om zelf aan te leggen en speelde hij af op Úmaro Embaló, maar even later bracht diezelfde Yilmaz aanvaller Embaló wel goed in stelling. De Portugees kopte de voorzet vallend achter Heerenveen-doelman Mous. Heerenveen ging op jacht naar de gelijkmaker en was daar via invaller Van Hooijdonk dicht bij, maar Ivor Pandur bracht knap redding. Rodrigo Guth had de 2-0 voor het inkoppen, maar joeg de bal snoeihard over het Friese doel. In de extra tijd was er dan – als kers op de taart – nog een strafschop voor de thuisploeg. De doorgebroken Burak Yilmaz werd door Heerenveen-goalie Mous gevloerd en dat leverde een penalty op. Burak Yilmaz scoorde daaruit de 2-0.

De zege tegen Heerenveen, de eerste thuiszege sinds oktober, was meer dan welkom en zorgt ervoor dat Fortuna Sittard weer wat meer marge opbouwt om uit de gevarenzone te blijven.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Ximo Navarro (90’+4 Stipe Radic), Rodrigo Guth, George Cox (89′ Deroy Duarte), Oguzhan Özyakup (’89 Deroy Duarte), Kristijan Bistrovic, Arianit Ferati, Iñigo Córdoba, Úmaro Embaló (79′ Tijjani Noslin), Burak Yilmaz.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan. Hij trok geel voor George Cox van Fortuna Sittard en voor Sarr van sc Heerenveen.