Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam houden elkaar in evenwicht

Vanavond heeft Fortuna Sittard in eigen stadion de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 0-0 gelijkgespeeld.

De enige die trefzeker was vanavond was stadsprins Ruud II, die tijdens de rust feilloos een penalty nam.

Fortuna Sittard en Sparta startten energiek aan de wedstrijd en dat leverde een boeiende beginfase op met een aantal kansen voor de thuisploeg. Een veelbelovende start van een eerste helft, die vervolgens snel aan intensiteit inboette. Sparta had een licht veldoverwicht, maar kwam niet tot grote kansen en ook de uitbraken van de op de counter loerende thuisploeg leverden niets op.

In de tweede helft nam Fortuna met het verstrijken van de tijd meer en meer aanvallend het initiatief. Door slordigheid strandde menige aanval echter vroegtijdig, al waren Rodrigo Guth, Kristijan Bistrovic en ook invaller Tijjani Noslin dicht bij een treffer. Sparta-doelman Nick Olij hield zijn doel knap schoon en aan de andere kant van het veld deed Ivor Pandur hetzelfde bij een paar grote kansen voor de Rotterdammers.

Daarmee zagen de ruim 10.000 toeschouwers een sportief duel eindigen met dezelfde stand als waarmee werd begonnen.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Dimitrios Siovas, Rodrigo Guth, George Cox, Arianit Ferati (46’ Dogan Erdogan), Kristijan Bistrovic, Oguzhan Özyakup (65’ Rémy Vita), Iñigo Córdoba (84’ Paul Gladon), Úmaro Embaló (64’ Tijjani Noslin) en Burak Yilmaz.

Scheidsrechter Allard Lindhout hield de kaarten op zak.

Op 11 en op 17 februari speelt Fortuna Sittard uitwedstrijden tegen respectievelijk FC Emmen en RKC Waalwijk. Op zondag 26 februari ontvangt Fortuna Sittard met Feyenoord de huidige koploper van de Eredivisie in het stadion aan de Milaanstraat.