Fortuna Vrouwen wint uit van Heerenveen

Terwijl de mannen het in eigen huis opnamen tegen Sparta Rotterdam speelde Fortuna Vrouwen een uitwedstrijd in Heerenveen.

De Friezinnen kwamen in de 18e minuut op voorsprong uit een corner. De gelijkmaker viel toen een minuut of tien later Tessa Wullaert een door haar genomen hoekschop direct in het Heerenveen-doel zag verdwijnen. Vervolgens tilden Charlotte Hulst en Feli Delacauw de stand voor de rust naar 1-3.

In de tweede helft voorkwam Fortunadoelvrouw Diede Lemey met een knappe redding een aansluitingstreffer van Heerenveen. In de stand kwam geen verandering meer en daarmee wint Fortuna Vrouwen ook de tweede wedstrijd van dit jaar.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Moïsa van Koot (61’ Isabelle Iliano), Samantha van Diemen, Anna Knol, Dana Foederer (78’ Hildur Antonsdóttir), Alieke Tuin, Charlotte Hulst, Amber van Heeswijk, Jarne Teulings (78’ Hanna Huizenga), Tessa Wullaert en Feli Delacauw.