Lions verliest fors in laatste wedstrijd in BeNe-League van Achilles Bocholt

Achilles Bocholt heeft zaterdagavond in Sittard de laatste competitiewedstrijd in de BeNe-League voorafgaand aan de Final Four thuisploeg Kembit-Lions een stevige nederlaag bezorgd.

Voor de stand op de ranglijst had de wedstrijd ongeacht de uitslag geen gevolgen, want zowel de eerste plek van Achilles als de tweede van Lions waren voorafgaand aan de wedstrijd al voldongen feiten. Desalniettemin is een overwinning zo kort voor de ontknoping van de competitie in de Final Four altijd goed voor het zelfvertrouwen. Daaraan zal bij Achilles Bocholt na vanavond geen gebrek zijn.

Bij rust was de stand 15-20. In de tweede helft verdubbelde Achilles Bocholt de marge naar 10 doelpunten. De eindstand kwam uit op 29-39. Daarmee bevestigt Bocholt de favorietenstatus voor het kampioenschap in de BeNe-League.

Aanstaande donderdag 2 maart speelt Lions om 20:00 uur de eerste van de twee wedstrijden in de halve finale uit tegen Aalsmeer. De return wordt gespeeld op zaterdag 4 maart om 20:00 uur in de Stadssporthal of in de Fletcher Topsporthal aan de Milaanstraat in Sittard.

De finale staat gepland op zaterdag 18 maart. Als Lions de finale haalt wordt de eerste (thuis)wedstrijd in de HandbalNL League tegen Bevo HC, die ook op deze datum staat gepland staat, vervroegd naar 14 maart.