Fortuna Sittard verliest van veel beter Feyenoord

Fortuna Sittard heeft vanmiddag in eigen huis verloren van Feyenoord. De Rotterdammers waren, zeker in de eerste helft, veel te sterk.

Bovendien leidden twee ongelukkige momenten in de defensie van Fortuna tot twee Rotterdamse doelpunten.

In de eerste helft zagen de 12.000 toeschouwers de thuisploeg direct door Feyenoord in het defensief gedwongen worden. Maar in de vijfde minuut, bij de eerste tegenaanval van Fortuna Sittard, scoorde Burak Yilmaz. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Vijf minuten later kwam Feyenoord met op 0-1. Ximo Navarro, die de bal uit een verlengde corner naast wilde koppen, zag de bal in de kruising van het eigen doel verdwijnen. In de 16e minuut schoot Wieffer met een fraai afstandsschot Feyenoord naar 0-2. De afgevuurde kanonskogel sloeg in in de linkerbovenhoek; doelman Ivor Pandur was kansloos. Feyenoord leek zo na ruim een kwartier spelen al in de spreekwoordelijke zetel plaats te hebben genomen. Kort voor rust deelde Fortuna opnieuw een cadeautje uit aan Feyenoord. Een zwakke terugspeelbal van Arianit Ferati op Dimitrios Siovas werd onderschept door Jahanbakhsh, die vervolgens Giménez in positie bracht om de 0-3 te scoren. Daarmee leek de wedstrijd al na een helft beslist, want Fortuna had amper iets in te brengen tegen de koploper uit Rotterdam.

Aan het begin van de tweede helft tapte de thuisploeg uit een ander vaatje en werd met overtuiging de aanval gezocht. George Cox schoot in de 48e minuut de bal hard tegen de paal, Burak Yilmaz controleerde de rebound, waarna Deroy Duarte met zijn doelpunt Fortuna terug in de wedstrijd bracht. Kort daarna kwam Thomas Buitink net te laat om de aansluitingstreffer binnen te werken. In de 63e minuut werd de marge echter opnieuw drie doelpunten door een treffer van Paixão, wiens schot licht van richting werd veranderd door George Cox. Daarmee vervloog Fortuna’s hoop op een snelle aansluitingstreffer in de tweede helft, die verder nodal rommelig verliep. Zes minuten voor tijd kopte Dimitrios Siovas uit een hoekschop de 2-4 binnen. Hij bracht daarmee tevens de eindstand op het scorebord.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ximo Navarro (90′ Gianmarco Cangiano), Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Rémy Vita (80′ Tunahan Tasci), Úmaro Embaló (46′ Thoma Buitink), Arianit Ferati (46′ Geroge Cox), Deroy Duarte, Oguzhan Özyakup, Tijjani Noslin (67′ Paul Gladon) en Burak Yilmaz.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Hij hield de kaarten op zak.

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard uit tegen FC Utrecht.