Fortuna Sittard neemt drie punten mee uit Utrecht

Fortuna Sittard wist vanavond in een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, de nummer 7 van de ranglijst, de volle winst te pakken.

De ploeg uit de Domstad snakte naar revanche voor de bekernederlaag tegen de amateurs van Spakenburg.

Bij het opkomen van het veld werd de thuisploeg uitgefloten door eigen publiek. De Bunnikside was leeg. De fanatieke kern van FC Utrechtsupporters maakte middels spandoeken het ongenoegen duidelijk. Vijf minuten na het begin van de wedstrijd kwamen de supporters alsnog de tribunes op.

Een verwachte furieuze start van FC Utrecht bleef evenwel uit. De eerste helft was weinig enerverend, vooral rommelig met tal van foute pasjes en snel balverlies aan beide kanten. Zowel FC Utrecht als Fortuna Sittard kregen enkele goede scoringskansen, maar zowel Ivor Pandur als Utrecht-goalie Barkas kweten zich prima van hun taak.

In de tweede helft zette FC Utrecht meer druk en dat resulteerde in de 59e minuut in een doelpunt van Douvikas. Julio Velázquez wisselde in de 65e minuut de voor het eerst in de basis gestarte Thomas Buitink voor Tijjani Noslin en dat bleek uiteindelijk een gouden wissel. Eerst maakte Kristijan Bistrovic in de 69e minuut gelijk. In een counter was het vervolgens Tijjani Noslin die in de 87e minuut fraai de 1-2 binnenschoot. Hij verraste Utrecht-doelman Barkas met een snoeihard schot in de korte hoek en beloonde zo Fortuna Sittard met drie belangrijke punten.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, George Cox (90+4’ Stipe Radic), Kristijan Bistrovic, Deroy Duarte (79’ Rémy Vita), Oguzhan Özyakup (90+3’ Arianit Ferati), Iñigo Córdoba, Thomas Buitink (65’ Tijjani Noslin) en Burak Yilmaz.

Scheidsrechter Edwin van de Graaf trok geel voor Kristijan Bistrovic van Fortuna Sittard en voor Toornstra en Van de Streek van FC Utrecht.

Komende vrijdag 10 maart speelt Fortuna Sittard thuis tegen FC Twente.